Header

Installatron

D-Dighosting maakt het u gemakkelijk met Installatron. Hiermee kunt u eenvoudig en snel van start met uw website. Er zijn tientallen softwarepakketten beschikbaar met een paar muisklikken. Ook backups maken is super eenvoudig!


Algemeen

Installatron is een Auto-Installer en Auto-Upgrade systeem. Het is beschikbaar bij de meeste hostingpakketten, alleen niet bij de allerkleinste. De krachtige en gebruikersvriendelijke interface is direct te benaderen vanaf uw Control Panel.

Het gebruik van Installatron heeft een aantal voordelen. De belangrijkste is misschien wel de automatische update-functie. Hierbij zal Installatron als er een nieuwe versie van de geïnstalleerde software beschikbaar komt, automatisch een back-up maken van uw applicatie en de update automatisch uitvoeren. Sowieso wordt u van updates van de door u geïnstalleerde software per e-mail op de hoogte gesteld.

U vindt in het Control Panel -indien beschikbaar- bij “Geavanceerd” de optie “Installatron”:

Installatron - control panel

Hoe werkt het?

Installatron stelt u in staat om met een paar simpele muisklikjes een softwarepakket naar keuze te installeren, upgraden, wijzigen, backuppen of te verwijderen. U bent altijd up-to-date: indien een nieuwe versie van een softwarepakket uitkomt dat u gebruikt, krijgt u een e-mailtje van het systeem. Dan bezoekt u het Control Panel en klikt u op ‘upgrade’. Zo eenvoudig is het.

Backups

Het maken van een backup gaat met dezelfde eenvoud. En het terugzetten van een backup natuurlijk ook. U kunt het zelfs automatiseren zodat u er geen omkijken naar heeft. Zie de afbeelding hieronder:

Installatron beheerscherm

Altijd actueel!

Op de overzichtspagina (let op: het kan even tijd kosten deze op te bouwen omdat alle actuele versies worden verzameld!) vindt u de software die middels Installatron kan worden geïnstalleerd, beheerd, en gebackupped. Deze pagina is altijd actueel omdat deze dynamisch wordt opgebouwd. De server(s) worden geraadpleegd en er wordt gecontroleerd wat de laatste versies zijn van de softwarepakketten.